Tuesday, June 15, 2010

Shophouse Living

Dwell looks at a home in Singapore. An excerpt:

Entering Yeo’s house is a ritual itself. From the busy street in Singapore’s Joo Chiat neighborhood, you pass over a threshold that seems to lead into another century, into a narrow vestibule dominated by a screen made of three ten-foot-tall hand-carved antique panel doors (discovered by Yeo on an antiquing expedition in Beijing). Two smooth wooden benches are tucked nearby, to make shoe removal easy. Barefoot, with the nubby texture of a pebbled concrete floor to soothe your soles, you follow your host around to the other side of the screens, anticipating some Oriental palace beyond. But behind the ceremonial entryway, there’s a big surprise. The interior of Yeo’s house is a thoroughly minimal space of concrete floors, mirrored cabinets, low-slung furniture, dramatic glass-railed balconies, and a roof that opens to the stars.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home